Gann Hydromette Compact B "pintakosteusmittari"
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Pintakosteusmittari Gann Hydromette Compact B

Gannin "pallopäämittarit" ovat ammattilaisten (mm. kuntotutkijoiden) laajassa suosiossa. Mittaustulos on luotettava. Sai mm. TM Rakennusmaailman pintakosteustunnistimien vertailussa parhaan arvosanan luotettavuudesta ja voitti näin hinnakkaat kilpailijansa.

Toimitusaika vain 1-3 työpäivää.

Alin hinta viimeisen 30pv aikana: 185e

185,00 € (sis. alv) 149,19 € (alv 0%)
Sisältää alv:n
check Varastossa
 Asiakkaan antama arvio tuotteesta
Kukaan ei ole vielä arvioinut
tuotetta

Gannin "pallopäämittarit" ovat ammattilaisten (mm. kuntotutkijoiden) laajassa suosiossa. Mittaustulos on luotettava. Sai mm. TM Rakennusmaailman pintakosteustunnistimien vertailussa parhaan arvosanan luotettavuudesta ja voitti näin hinnakkaat kilpailijansa.

• pintakosteustunnistin
• esim. seinä-, katto- ja lattiarakenteiden kosteuserojen tutkimiseen
• suositeltavaa käyttää rakenteiden kosteuksien esiselvitykseen ennen porareikämittauksia
• mittaussyvyys tyypillisesti n. 20 - 40 mm
• takuu ammattikäytössä 1 vuosi
 
Toimitussisältö: Mittari, käyttöohje ja kotelo

Vinkki 1, betonin kuivumisen arviointi:

Voit kartoittaa nopeasti lattiavalun kuivumista pintakosteusmittarilla. Kuivuminen tapahtuu nopeimmin alueilla, joilla on suurin ilmavirtaus. Nurkat voivat kuivua hitaammin. Kartoita pintakosteusmittarilla laatan kuivumisastetta ja käytä puhaltimia tai kuivaimia apuna sellaisissa kohdissa, joissa kuivuminen on hitainta. Teippaa kriittisiin kohtiin 1x1 m suuruinen muovikalvo, ja tee mittaukset vuorokauden kuluttua teippauksesta. Vertaa kosteuslukemaa muovikalvon kohdalta ja sen vierestä. Jos kosteus on merkittävästi korkeampi muovikalvon alla kuin vieressä, on laatasta nousemassa kosteutta ja kuivausta on jatkettava. Tuuleta kosteus ulos tai käytä kondenssikuivainta. Muussa tapauksessa on riski, että kosteus tiivistyy kylmemmille pinnoille. Kun laatta vaikuttaa kuivalta, teetä porareikämittaukset ennen pinnoitusta.

Vinkki 2, kylpyhuoneen kosteuskartoitus:

Älä käy suihkussa vuorokauteen ennen mittausta. Pintakosteusmittari mittaa materiaalin ominaisuutta. Siksi se soveltuu vain vertailumittausten tekemiseen. Esim. laatoitetun pinnan alustamateriaali vaikuttaa mittaustulokseen. Tee kosteuskartoitus vertaamalla lattian kosteuslukemia eri kohdista. Vertaa korkeinta ja matalinta lukemaa keskenään. Mikäli ero on suuri (10-20), on korkeimman lukeman kohdalla mahdollisesti kohonnut kosteuspitoisuus. Tee samat mittaukset seinille. Seinää kannattaa mitata ala- ja yläosasta. Jätä kuitenkin etäisyyttä nurkkiin n. 5 cm, koska lähellä oleva pinta vaikuttaa mittaustulokseen. Huomioi, että kaikki seinät eivät ole välttämättä rakenteeltaan samanlaisia. Pyydä ammattilaista arvioimaan tilannetta, mikäli se vaikuttaa huolestuttavalta.

737
20 cm
5.30 cm
3 cm
0.14 kg

Saatat pitää myös